22.12.2012

Baby it's cold outside

E: Moikka, tänään tulee vähän erilainen postaus kun yleensä:) Me Saaran kanssa nimittäin kummatkin rakastetaan jääkahvia ja se on oikeestaan melkeimpä ainutta kahvia mitä me juodaan. Ollaan jo pari kertaa tehty Saaran kanssa jääkahvia kotona ja se on todella yksinkertaista, näin joulun kunniaks kehittelin jotain vähän jouluisempaa:p  
Tähän tarviit:
 • maitoa
 • kahvia
 • jäitä
 • piparminttuja
 • makusiirappia 
Tätä voi aika hyvin soveltaa, esim. jos ei tykkää piparmintuista tai makusiirapista niin jättää ne pois tai jättää jäät laittamatta niin on lämmintä kahvia:)
  Aloitetaan tietty keittämällä kahvia! Normikahvi käy, meillä on tällästä mikä on ostettu sieltä mun tet paikalta:)
  Seuraavaks laitetaan sitä kahvia desimittaan/suoraan mukiin ja sinne laitetaan n. 2-4 piparminttua:) Jos tekee pienempään lasiin kun toi starbucksin niin kannattaa laittaa vähemmän kahvia, mut ihan oman maun mukaan! Sit annetaan sen kahvin jäähtyä ja piparminttujen sulaa.
  Ite tykkään laittaa puolet kahvia ja sit lisää sen puolet maitoo :p
 Nyt sen pitäis näyttää jotenkin tälläseltä!xd Sit lisätään jäät ja makusiirappi!
 Äiti on käyny ostaa mulle ja Saaralle tukusta tälläsii isoi makusiirappi pulloi jotka maksaa kai vähä päälle 10 €? Ja näitä käytetään ihan oikeissa kahviloissakin:) Mut esim. Stockkalla myydään n. 4 € maksavia makusiirappipulloja jos ei oo mahdollisuutta tälläsii hankkia! 
 Laitoin tota Mint Chocolate tällä kertaa koska se menee aika hyvin piparmintun kans:p Tän jälkeen vaan jäät ja sit on valmis!
 Laittakaa kommenttii jos tykkäsitte tälläsestä postauksesta ja jos kokeilitte, että mitä tykkäsitte! Huonepostaus tulee varmaan täs viikonlopun aikana:)


ella

23 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja vois kokeilla :)!!kiitos paljo reseptistä::)

  VastaaPoista
 2. Ihan himoihanat noi starbucks mukit!! Mistä ne on ja plajon makso? Onksne niinku aidot starbucks vai joku samantyylinen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, itekki tykkään:) Hintaa en tiiä, mut Inga toi mulle ja Saaralle tälläset Floridasta ja aidot on :)

   Poista
 3. pitäskö noitten piparminttukarkkien sulaa tuolla vai? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eivaan oho tossa lukikin :D

   Poista
  2. Joo kyl ne aika hyvi kuumaan kahviin sulaa:D

   Poista
 4. Pistätteks te tonne siis ihan piparminttua vai noita karkkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tossa on kuva nii päättele siitä:p

   Poista
  2. No ollaanpas sitä ny vittumaisia:o Tarkotin niinku että pistättekö pelkkiä karkkeja vai oikeeta piparminttua niinku tekstissä lukee? :)

   Poista
  3. No tarkoitus ei ollut olla mitenkään vittumainen, anteeks jos siitä tuli sellanen kuva. Mut siis ihan noita karkkei:)

   Poista
 5. Missä siellä tampereen stockkalla myydään niitä makusiirappeja?:) Kun itellä ei tuu kauheesti käytyä niin jos voisit kertoo?:D ja viä se et minkä makusia niit myydään siä...kiitti jos viittit kattoo!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tota siel stockmann herkussa eli siel ruokakaupassa joka on siel ihan alhaalla:) ja se on sillee aika perällä se hylly, on vähä vaikee selittää sillee tarkasti mut kannattaa kysyy myyjältä:)! Ja en oo varma mitä siel on tällähetkellä ku ei oo vähään aikaan tullu käytyy:) mut just mm. Caramel, vanilija :) on siel sit vähä jotai erikoisempiiki makui mut ei oo tullu ostettua xD

   Poista
  2. Okei kiitti paljon!:) Täytyy käydä kattoon kun toi jääkahvi on niin ihanaa;)

   Poista
 6. Paljonko tota siirappia kuuluu laittaa?:) mistä ootte ostanu piparminttukarkit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No riippuu kui iso lasi on, mut mä yleensä laitan sillee et lasken kolmee samalla ku kaadan ja sit en enempää, se on yleensä aika hyvä:) ja ostin niitä joskus jostai supermarketist missä oli irtokarkkei:)

   Poista
  2. okei kiitos:)!
   näyttää muuten tosi hyvältä toi kahvi!

   Poista
 7. Joo tätä on kyllä ihan pakko kokeilla sitten joulun aikaan! Tosi ihana blogi muuten, liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, suosittelen kyllä! Voi kiitos, kiva kuulla:)!

   Poista